Agenda archief 2016

 • Het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren werft voor de IOED Haspengouw West een erfgoedcoördinator aan. De vacature kan je hier bekijken. Solliciteren kan nog tot 14 november 2016.

  lees meer
 • We willen het erfgoed toegankelijker en tastbaarder maken. De jaarlijkse Open monumentendag is daar een onderdeel van. Deze vindt plaats op zondag 11 september. Zowel beschermd als niet-beschermd erfgoed wordt dan voor het grote publiek geopend of in de kijker gezet. Hieronder vind je een greep uit de sites die je in de negen IOED-gemeenten kan bezichtigen.

  lees meer
 • Als eigenaar of gebruiker kan je zelf al heel wat doen om te vermijden dat werken in de boomgaard te ingrijpend voor de boom worden.Je kan inschrijven voor 1 of meerdere lessen. De lessen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

  lees meer
 • Bilzen de boom in

  15/07/2016

  Op zaterdag 15 oktober vindt het jaarlijkse fruitplukevenement 'Bilzen de boom in' plaats. Iedereen is welkom om appels te rapen en te laten verwerken tot heerlijk appelsap of om gewoon een kijkje te komen nemen.

  lees meer
 • Wateralarm!

  27/06/2016

  Hoeft het gezegd dat ook onze landschapswandelingen niet ontsnappen aan het miserabele weer van de voorbije weken? De storm van afgelopen donderdag heeft niet alleen park de Fauconval herschapen in een puinhoop, diverse wandelroutes zijn gedeeltelijk tot compleet ontoegankelijk.

  lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3