Agenda archief 2017

 • In het kader van het Interregproject ‘Meer Natuur voor Pittig Fruit’ worden er opnieuw hagen aangeplant bij fruittelers voor meer wilde bijen in Haspengouw. De populatie van zowel honingbijen als wilde bijen gaat wereldwijd sterk achteruit. Ook in Haspengouw is er sprake van een bestuivingscrisis. Vooral de teelt van pitfruit zoals appels en peren is erg afhankelijk van bestuiving. De aantrek van wilde bijen biedt hier een opportuniteit.

  lees meer
 • Beste wandelaar, de Verborgen moois Herkenrodebossen is momenteel moeilijk toegankelijk. De wandelingen lopen door de natte beemden van Vochtig Haspengouw. Door de zware leem dringt het water hier zeer traag in de bodem. Bij intensief gebruik zijn de wandelpaden in de winter en bij lange regenperiodes zeer modderig. Laarzen zijn daarom aanbevolen.

  lees meer
 • De boomkikker is de adoptiesoort van Diepenbeek. De gemeente neemt het op voor deze zeldzame kikker en tracht zijn leefgebied te optimaliseren en te vergroten. De Dautewijers is een ideale omgeving voor de boomkikker. Vanaf volgende week start een aannemer met de aanleg van een aantal poelen in de Dautewijers.

  lees meer
 • DEAR EUREGIO

  24/08/2017

  Misschien kom je ze in Heers wel tegen, Remy en Marlies. De twee architecten wonen sinds kort in twee zeecontainers in een hoogstamboomgaard tegenover het kasteel van Heers. Zij willen graag de plek helemaal doorgronden door er te wonen en met inwoners en bezoekers te praten. Zo krijgen ze een authentiek beeld van wat hier gebeurt en worden de sterke en zwakke punten blootgelegd. Bezoek Remy en Marlies, zij horen graag uw verhaal. Of mail hen via info@dearhunter.eu

  lees meer
 • goed geplukt

  30/05/2017

  Hoogstamboomgaarden leveren kilo’s fruit. Toch blijft dit fruit al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit… Anderzijds zijn er ook mensen op zoek naar onbespoten fruit, om tot sap te persen, te verwerken in gebak of andere gerechten of om zo te eten.

  lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4