DEAR EUREGIO

24/08/2017

Maak kennis met Dear Euregio


Het Drielandenpark zoekt contact met inwoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn. Het groene hart van de Euregio Maas-Rijn, omringd door de steden Maastricht Hasselt, Heerlen, Aken en Luik, brengt kennis en initiatieven samen over het Euregionaal landschap. Je kunt het project Dear Euregio tot 14 september in de gemeente Heers bezoeken (adres: Nieuwe Steenweg, Heers (in de boomgaard naast de sporthal).

Het bureau Dear Hunter wil in contact met de bewoners en bezoekers de betekenis en waarde van het landschap letterlijk in kaart brengen. Welke gebieden worden door inwoners gewaardeerd en waarom? Wat zijn verborgen pareltjes, waar ligt er nog een opgave? En hoe verhoudt de beleving van de bezoeker zich tot die van de bewoner? Op beleidsniveau tracht Dear Hunter antwoorden te vinden op vragen als: hoe gaan de verschillende gemeenten binnen dit Drielandenpark om met hun landschap? Hoe is het ontsloten? Wat zijn de onderscheidende kwaliteiten en hoe kunnen deze beter ingezet worden ten gunste van eigen bevolking en/of toerisme? Dit alles letterlijk vanuit het landschap en dagelijks geconfronteerd met haar gebruikers omdat er gewoond en gewerkt wordt op verschillende plaatsen in door Dear Hunter hiervoor verbouwde zeecontainers.


Locaties
Dear Euregio landde de vorige maanden al op het Drielandenpunt (Vaals, Nederland) en in Lanaye (Visé) in België. Tussen 14 augustus en 14 september staan de architecten met hun wooncontainers in Heers. Het zal resulteren in een ‘atlas’ van het Drielandenpark die zowel voor de inwoner, de bezoeker alsook voor de beleidsmaker interessante perspectieven zal opleveren.


Dear Euregio
Dear Euregio is een inmiddels al ruim twee jaar durende reis door de Euregio Maas-Rijn waarin op zoek wordt gegaan naar de eigenheid, verscheidenheid en gemeenschappelijkheid van de uiteenlopende steden en dorpen. In achtereenvolgens Aken, Hasselt, Maastricht, Heerlen, Genk, Eupen en Eijsden-Margraten is kennis gemaakt met de euregio in al zijn facetten. Nu is het dus de hoogste tijd het landschap van deze euregio centraal te stellen.

 

Het project is ook te volgen via de facebookpagina van Dear Euregio: www.facebook.com/deareuregio.

terug naar overzicht