Lezing 23/10: Industrieel erfgoed. Het verleden van onze toekomst.

03/10/2019

Tijdens de voorbije eeuwen veranderde de maatschappij sneller dan ooit tevoren. De industriële en technologische ontwikkeling liggen aan de basis van nieuwe gebouwen, infrastructuur, gebruiksvoorwerpen en gedragspatronen. Wat betekenen ze de dag van vandaag en welk belang zullen ze in de toekomst hebben? Moeten we oude industriële gebouwen en installaties herbestemmen en hoe gaan we respectvol met het verleden om?

Op 23 oktober buigt Adriaan Linters, historicus, zich over deze vragen en geeft ons inzicht in het behoud van het industrieel en technisch erfgoed. Linters kan beschouwd worden als één van de grondleggers van de industriële archeologie. Hij heeft reeds heel wat publicaties en voordrachten op zijn naam staan. Een veel gevraagde spreker die iedereen weet te boeien.

Na de lezing kan je de reizende tentoonstelling Beschermd Industrieel Erfgoed in Vlaanderen bezoeken in de Stroopfabriek. Ze geeft een beeld van de beschermde industriële sites de voorbije 40 jaar. Een verhaal van brouwerijen en stokerijen, molens en maalderijen, stoommachines en textielfabrieken, steenkoolmijnen en petroleuminstallaties. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot 31 oktober.

Woensdag 23 oktober 2019 - 20u00 – Stroopfabriek Borgloon, zaal De Fabrik
De lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via erfgoedloket@rlhv.be

i.s.m. Borgloon, Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren, Erfgoed Haspengouw 

terug naar overzicht