Projecten

Sint-Truiden

Natuur- en landschapszorg

De stad Sint-Truiden doet een beroep op het regionaal landschap voor de coördinatie en opvolging van verschillende natuur- en landschapsprojecten.

Hoogstamboomgaard in bloei't Speelhof - vogelkastjes timmeren

Uitvoering RUP

Het ruimtelijk uitvoeringsplan heeft verschillende sites voor hoogstamboomgaarden aangeduid. Om dit plan in de praktijk om te zetten contacteert het RLH de eigenaars. We helpen hen bij de aanleg of het herstel van hoogstamboomgaarden. We zorgen ook voor de nodige vergunningen en stellen het subsidiedossier samen. 

Holle wegen

De toestand van alle holle wegen in Sint-Truiden wordt geëvalueerd. Waar nodig krijgen de wegen een onderhoud. Om het beheer in de toekomst te verduurzamen, wordt er een beheerplan opgemaakt.

Domein Speelhof

Domein Speelhof is een doorgang voor fietsers, een wandelgebied, een looppiste en een locatie voor horeca. Het RLH stelde samen met de gemeente een plan op om deze functies een plaats te geven in het domein zonder dat ze elkaar teveel overlappen. Om dit te realiseren kregen wandelaars een eigen pad in het domein. Dit educatieve leerpad draait volledig rond fruit en brengt je doorheen een belevingsboomgaard en een nieuwe hoogstamweide. Dit geheel verpakten we als Verborgen Moois. Meer info over Verborgen Moois vind je hier.

Meer info: Mieke Vanlangenaeker of Frederik Santermans

Partners