Natuureducatie en -recreatie

 • Greenspots Het regionaal landschap ontwikkelde tien greenspots. Samen zijn ze goed voor ruim 200 km wandelplezier. Onze 'greenspotters' houden de kwaliteit van de wandelroutes in de gaten en ons landschapsteam staat in voor het onderhoud en lost eventuele knelpunten op.

  lees meer
 • Verborgen Moois Geen grote wandelgebieden, maar kleine thematische wandelingen met een zeer hoge natuur- en erfgoedwaarde. Dat is waar Verborgen Moois om draait. Want Haspengouw kent nog veel wondermooie plekjes die nog niet bekend zijn bij de wandelaar.

  lees meer
 • Sint-Pietersberg opvolging Wat nu versneden is door rijksgrenzen, gewestgrenzen en taalgrenzen, was ooit een mooi aaneengesloten natuurlijk geheel. Door een wandelroutenetwerk van 120 km breien we het gebied terug aan elkaar.

  lees meer
 • Paalkamperen in Haspengouw en Voeren In dit project realiseren we in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en de gemeenten Bilzen, Hoeselt, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en Voeren een vijftal paalkampeerplaatsen langs bestaande routestructuren zoals de Streek-GR Haspengouw, het wandelroutenetwerk Voerstreek en het Fietsroutenetwerk. Paalkampeerplaatsen zijn kleinschalige kampeerzones in de natuur, die beperkt zijn uitgerust en waar de rust door de specifieke ligging verzekerd is.

  lees meer
 • Wandelen in Limburg Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen! De verschillende landschappen vormen het perfecte decor voor het wandelparadijs Limburg. Meer dan 2000 km paden werden er inmiddels door de drie regionale landschappen bewegwijzerd. Om het hele wandelgebeuren in de provincie Limburg te stroomlijnen werken de Limburgse regionale landschappen samen.

  lees meer