Projecten

2010 - BoerENnatuur

Projecten van de voorbije jaren

In de moderne landbouw wordt het belang van natuur alsmaar groter. Er wordt steeds vaker gestreefd naar win-win situaties waar zowel landbouw als natuur beter van worden. Landbouwers zijn blij met deze ontwikkelingen, maar ze blijven soms met heel wat vragen achter. Op het kennisforum voor landbouw en natuur kunnen ze hun ei kwijt.

Kennisforum www.boerennatuur.be

De laatste jaren zijn er bij landbouwers heel wat beheerovereenkomsten afgesloten via de Vlaamse Landmaatschappij, er zijn poelen aangelegd, houtkanten aangeplant, … Maar welke positieve effecten zijn er verbonden aan het afsluiten van een beheerovereenkomst? Stijgt de kans op leverbotbesmetting bij koeien bij de aanleg van een poel? Welke soorten plant ik best in een houtkant?
Met deze en al je andere vragen kan je terecht op het kennisforum www.boerennatuur.be. Voornamelijk landbouwers, maar ook natuurliefhebbers en wetenschappers zijn actief op het forum. Door de mix aan deelnemers wordt ieder antwoord duidelijk onderbouwd met technische kennis en ervaringen uit de praktijk.

En ook nog …

Om de kennisuitwisseling rond bepaalde thema’s nog verder uit te diepen werden er digitale nieuwsbrieven verstuurd, tien groepsbijeenkomsten georganiseerd en zes digitale cursussen opgemaakt tussen september 2010 en april 2012. Een overzicht van de nieuwsbrieven, verslagen en cursussen vind je op www.boerennatuur.be

 

Meer info: Joke Rymen

Partners