Projecten

2010 - Broekbrigade

Projecten van de voorbije jaren

Word Broekbrigadier

Wat is het hoogste waterpeil van het Schulensmeer de laatste jaren? Hoeveel paar sokken kan je maken van wol die je verkrijgt door één schaap één jaar lang te scheren?

Geen pasklare antwoorden gevonden? Ga dan op pad met de Broekbrigade en leer de dieren- en plantenwereld in het Schulensbroek kennen. Kinderen kunnen het gebied ontdekken met hun eigen Broekbrigadestapkaart en hun kennis testen op www.broekbrigade.be. Voor scholen heeft de Broekbrigade een volledig educatief pakket in petto.


 

OP STAP MET HET GEZIN
Trek je wandelschoenen aan en ga samen met de 4 Broekbrigadiers op pad doorheen het Schulensbroek. Doe de opdrachtentocht (3 km) met behulp van de kinderstapkaart en test nadien je kennis door het Broekbrigadespel te spelen op de website www.broekbrigade.be. Lotte het lam, Punk de kuifeend, Kelly de kikker en Otto de grutto verwachten je aan ‘t Vloot.
In de infobalie van het Natuureducatief Centrum ’t Vloot is de Broekbrigadestapkaart te koop voor 1€. Via de webshop van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren kan je de kaart bestellen aan 1€ (+portkosten) zodat ze jou per post wordt bezorgd.
Meer info vind je op www.broekbrigade.be, onder het item stapkaart en de Broekbrigade Quize

 

OP STAP MET DE KLAS
Klassen van de 3de graad lager onderwijs worden door de vier Broekbrigadiers uitgenodigd voor een spannende tocht doorheen het Schulensbroek. Spelenderwijs leren ze over het water, de leefgebieden, de fauna en de flora. Door middel van een spelelement doorheen de voorbereiding, de lesideeën, de excursie en de naverwerking worden de leerlingen uitgedaagd om samen tal van problemen op te lossen.
Voor de uitvoering van het pakket staat de leerkracht er niet alleen voor. De educatief medewerkster van het Natuureducatief Centrum ‘t Vloot staat de leerkracht bij met raad en daad en dit zowel voor, tijdens als na de excursie. Meer info en de contactgegevens vind je op www.broekbrigade.be, onder het item leerkrachtenkamer en contactgegevens.

 

Meer info: Joke Rymen

Partners