Projecten

2011 - Het landschap vertelt

Projecten van de voorbije jaren

In opdracht van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren onderzocht het Centrum voor Agrarische Geschiedenis 200 jaar landschapsgeschiedenis. Nathalie Ceunen ging op zoek naar de bouwstenen van het Haspengouwse en Voerense landschap en vond in vergeten archieven een schat aan informatie. Ze onderzocht historisch kaartmateriaal en analyseerde de landbouwtellingen. Ze verzamelde oude foto's en interviewde veertig streekbewoners en deskundigen.

Het resultaat is gebundeld in een mooi geïllustreerde publicatie "Het landschap vertelt - Haspengouw & Voeren, de mens vormt zijn land". Het boek bevat tal van oude foto's, kaarten en citaten uit de interviews en is te koop voor 20€ via deze website.

De klapcaravan op jouw evenement?

Dat kan! De klapcaravan is een ludieke rondreizende tentoonstelling over 200 jaar landschapsgeschiedenis in Haspengouw en Voeren. Achter de 'geheime' deurtjes van de klapcaravan schuilen beelden van vroeger. En met een druk op de knop kan je luisteren naar belevenissen en anekdotes van mensen uit de streek. De klapcaravan is gratis te leen voor jouw evenement. Reserveren kan eenvoudig via de mail.


Info: Christel Cornelissen