Projecten

2014 - Bilzen de boom in! Van Bloesem tot sap

Projecten van de voorbije jaren

Alden Biesen, één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio, is een belangrijk toeristisch uithangbord maar is ook dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Het landschap rond de voormalige landcommanderij is één van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het typische hoogstamboomgaardenlandschap intact is gebleven. Meer dan 40 ha hoogstamfruitboomgaarden dragen eind september volop hun vruchten. Te veel fruit om op te eten en heerlijk om puur natuur appelsap van te maken.
Daarom gingen de Stad Bilzen en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren i.s.m. lokale organisaties die actief zijn in Alden Biesen aan de slag met dit hoogstamfruit en dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen.
Via het fruitplukevenement ‘Bilzen, de boom in’ zetten we Haspengouw als authentieke fruitregio in de kijker en proberen we draagvlak te creëren voor het waardevolle en unieke hoogstamlandschap.
Daarnaast werd het BIESONDER appelsap op de markt gebracht. BIESONDER is 100% puur natuur appelsap en is geperst van appels geplukt in Alden Biesen.  Bovendien draagt het fier het label KORTWEG NATUUR waardoor het appelsap de natuur een s(t)apje verder helpt. Meer info www.kortwegnatuur.be/appelsap.

Meer info: Joke Rymen