Greenspots

Meer en meer mensen trekken er tijdens het weekend op uit voor een stevige wandeling.

Daarom legt het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren sinds enkele jaren GREENSPOTS aan. Dit zijn eersteklas wandelingen in het groen waar je op een heel eigentijdse manier kan wandelen zonder de natuur te verstoren. Daarvoor zijn de wandelgebieden voorzien van allerlei constructies zoals knuppelpaden, draaipoortjes en vlechtwerkafsluitingen. Je vindt gemakkelijk je weg dankzij een overzichtsbord aan de startplaats, een duidelijke bewegwijzering en een aantrekkelijke folder. Je hebt steeds de keuze uit wandelingen van verschillende lengtes. Om de kwaliteit van deze wandelgebieden te verzekeren worden 'greenspotters' ingeschakeld. Dit zijn actieve vrijwilligers die maandelijks de wandelpaden controleren op gebreken. Zij rapporteren via e-mail aan ons en wij sturen er het onderhoudsteam op af.

Tot op heden werden 10 wandelgebieden van de nodige infrastructuur voorzien: Mettekoven, Nieuwenhoven, Rullingen, Vrijhern, Zammelen, Heks, Munsterbos, Alden Biesen, Grootloon, en Schulensbroek.

De wandelfolders kosten 2,50 €/stuk + portkosten.
Maar je kunt ze ook alle 10 kopen in een handige verzamelbox voor slechts 15€ + portkosten

 

Je kunt de wandelfolders kopen in onze webwinkel of via www.wandeleninlimburg.be, maar ze zijn ook te koop bij de verschillende toeristische diensten van de Haspengouwse gemeenten, bij Toerisme Voerstreek en in een aantal horecazaken. Voor de verdeelpunten van onze wandelkaarten geldt een speciale aankoopregeling. Meer informatie hiervoor kan je bekomen bij Kathleen Stappers op het nummer 011/31 38 98.

Naar webwinkel